19 Şubat 2014 Çarşamba

AÖF ÖĞRENCİLERİNE MUAFİYET GERİ GELİYOR


AÖF ÖĞRENCİLERİNE MUAFİYET GERİ GELİYOR

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan muafiyet hakkının Aöf öğrencilerine geri geleceğini ifade etti. Rektör Naci Gündoğan şimdiden çalışmalara başladıklarını, bunun için bu döneme yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Açık öğretim fakültesi temsilcileriyle birlikte olan Rektör, temsilcilerin istek ve şikayetlerini de dinledi. 2012-2013 yılında kredili sisteme geçmekle beraber, bütünlüme sınavı kaldırıldı. Birçok öğrenci mağdur duruma düştü, mağduriyetlerinin giderilmesi için rektör yeni çalışmaların yapılacağını söyledi.

Muafiyet hakkı yakında geliyor

Daha önceden almış olduğunuz dersleri, tekrar almak zorunda kalmayacaksınız. Örneğin örgün eğitimde İNGİLİZCE alan bir öğrenci, Açık öğretim fakültesine geçiş yapınca, İngilizce dersinden muaf olmuş sayılacak. Rektör Naci Gündoğan Aöf öğrencilerin mağdur olmamaları ve eğitim de fırsat eşitliğini sağlamak için, muafiyet haklarının yeniden verileceğini ve yakın bir dönem de gerçekleştireceklerini ifade etti.

Tek ders sınavı olacak mı?

Rektör Naci Gündoğan, aöf öğrencilerinin mağdur olmasını istemediklerini ve öğrencilerin bir dönem bile okulu uzatmasını istemediklerini ifade etti. Ayrıca Rektör Bir buçuk milyona yakın öğrencilerin bütünleme sınavının yapılmasının kolay olmadığını, çünkü güz dönemi ve bahar dönemi sınavlarının kayıtların yakın olması sebebiyle, zaman yetersizliğinden dolayı bütünleme sınavının yetişmeyeceğini söyledi. Rektör son olarak Açık öğretim de tek dersi olanlar için, bu yılda tek ders sınavı yapacağını söyledi.
Detaylı bilgi için sayfamızdan bakabilirsiniz http://www.onlinefotokopi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder