7 Ocak 2014 Salı

AÇIK ÖĞRETİMDE MEZUN OLMAK ARTIK DAHA KOLAY


 AÇIK ÖĞRETİMDE MEZUN OLMAK ARTIK DAHA KOLAY

aof den mezun olmak daha kolay
    Yaklaşık 2 milyon öğrencisi bulunan Anadolu üniversitesi Açıköğretim fakültesinde yeni kredili sisteme geçmekle beraber sınıf geçmek, mezun olmak daha kolay,
    Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Davut Aydın,Açık öğretim fakültesinde AOF sınav ve sınav geçme sisteminde  şartlı geçme yönteminin uygulanmaya başlandığını belirterek, sistem çalışan öğrencilerimizin lehine oldu.Yıllarca bir dersimizde başarı oranımız yüzde 20 den, yüzde 50 ye çıktığını söyledi.
    Daha önce  vize-final-bütünleme sonuçlarına göre 100 üzerinden 50 ve üzeri puan alan öğrencilerin dersten geçtiğini, alamayanların da kaldığını bilmenizi isterim.Bir dersin ortalaması esas alınıp.Öğrencilere bağıl değerlendirme bağlı olarak  koşullu  geçme sistemi  meydana geldi.Önceki yıllar tek dersten. Mesala genel muhasebe dersinden veya iktisada giriş dersinden kalan öğrenciler, yıllarca mezun olabilmek için bu derslerden geçmeyi bekliyordu.Şu anda öğrencilerin genel ortalaması 2,00ın ve FF nin üzerindeyse öğrenciler mezun olabiliyor.Dolayısıyla yeni sistem  bir çok aof öğrencisinin lehine oldu.
    Yıllarca başarı oranı yüzde 20 iken  şimdi yeni sisteme göre yüzde 50 lere çıkmış oldu. Bu başarılıların içinde tabiki de  koşullu geçenlerde oldu.Dahası bu sistemle açık öğretim okumakta,bitirmekte kolaylaşmış oldu.
   Artık yeni sistemde Anadolu üniversitesi  e öğrenme programları açarak  öğrencileri görüntülü olarak daha iyi ders dinlemeleri sağlanmış oldu.Sevgili Aof öğrencileri  bunun yanında faydalı olan Açık öğretimin çıkmış sorularına da çalışmanız sizlerin faydasına olacaktır.Bunun için aofsorular.net sayfasından ücretsiz olarak indirebilir veya sipariş verebilirsiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder