30 Ocak 2014 Perşembe

AOF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL OLACAK?


AOF BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL OLACAK?  

Anadolu Üniversitesi  2014  Ocak 25, 26 sında yapılan dönem sonu sınavdan sonra, güz dönemi artık bitmiş bulunmaktadır. Değerli aof öğrencileri bildiğiniz gibi  geçen yıl aöf tüm bölümleri  kredili sisteme geçmiştir. Anadolu üniversitesi kredili sistemle Güz dönemi ve Bahar dönemi diye iki ayrı dönemde eğitim görülecek Her dönemde ara sınav ve dönem sonu olmak üzere iki sınav yapılacaktır. Artık bu dönemden sonra açık öğretim Bütünleme sınavını da kaldırmış oldu. Kredili sistemin yıllık sisteme göre artık bir yıl boyunca iki kez kayıt yenileme işlemi yaptırmak zorundayız.
    Anadolu Üniversitesi güz dönemi yapılan final sınavı sonrası, Bahar dönemi kayıtları 24 Şubat 2014 Pazartesi günü başlayıp, 7 Mart 2014 Cuma gününe kadar kayıt işlemi yapılacaktır.
Anadolu üniversitesi  bahar dönemi kayıt yenileme işlemi iki aşamalı olarak gerçekleşmektedir. Bu işlemler aşağıdaki gibi olacaktır.
1.aşama  kayıt.anadolu.edu tr adresine girip, buradan kayıt yenileme yazısına tıklayarak ders ekle/sil işlemi yapılması gerekmektedir.Bildiğiniz gibi geçen yıl tüm bölümler kredili sisteme geçti.Bundan dolayı üstten ders alabilme imkanı olmuştur.Bu yüzden üstten ders seçme işlemlerini de ekle/sil işlemi ile 45 krediye kadar ders alma imkanınız olmuş oldu.
2.aşama kayıt yenileme işlemlerini  Bankaya  vakıf banka  harç ücretlerinin yatırılmasıdır. Ders ekle/sil işlemi yaptıksan sonra, bankaya harç ücretini yatırdığınızda kaydınız otomatik olarak yenilenecektir.Son olarak ta kaydınız yapıldıktan sonra aof bürolarından kitaplarınızı alaçilirsiniz.
      Dikkat edilmesi gereken bazı hususlar şunlardır.
Açık öğretim harç ücretlerini yatırdıktan sonra ders ekle/sil işlemi yapamazsınız. Değerli AOF öğrencileri kredili sistemle birlikte, yılda dört sınav yapılmaktadır.Bundan dolayı kayıt yenileme işlemi yaptıksan sonra, aof bürolarından  aldığınız kitaplarla birlikte, açık öğretimin geçmiş yıllarda sormuş olduğu aof çıkmış sorulara da çalışmanızda faydası olacaktır sizlere

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder