6 Ocak 2014 Pazartesi

AOF DE TEK DERS SINAVI BU YIL OLACAKMI?

AÇIK ÖĞRETİMDE TEK DERS SINAVI BU YIL OLACAK MI?

Anadolu Üniversitesi açıköğretim kredili sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıtlı, 2013-2014 öğretim yılında tek dersten başarısız olan ve bu dersini verdiği takdirde mezun olabilecek durumdaki öğrencilere tek ders sınavı yapılacaktır.

Tek ders sınavı ile ilgili olarak merak edilenler şunlardır.

1- Öğrencinin, güz ve bahar dönemlerinde toplamda tek bir dersi varsa ve bu derse 2013-2014 öğretim yılında kayıt yaptırmış ise tek ders sınavına girebilecektir.
a. Genel Not Ortalaması 2,00’ın üzerinde ve tek bir dersi FF olan öğrenciler,
b. Genel Not Ortalaması 2,00’ın altında, Not Durum Belgesinde durumu Uyarı olan ve sadece tek bir dersi FF olan öğrenciler,
c. Genel Not Ortalaması 2,00’ın altında, Not Durum Belgesinde (Transkript) durumu Tekrar olan ve sadece tek bir dersi FF ya da tek bir dersi koşullu geçer not (CD, DC, DD) olan öğrenciler tek ders sınavına girebileceklerdir.

2- Öğrencinin güz ve bahar dönemlerinde toplamda tek bir dersi var fakat bu derse 2013-2014 öğretim yılında kayıt yaptırmamış ise tek ders sınavına giremeyecektir.

3- Öğrencinin güz ve bahar dönemlerinde birden fazla dersi varsa tek ders sınavına giremeyecektir.

4- Kayıtlı olduğu bölüm/programda tüm dersleri almış, genel not ortalaması 2,00’ın altında olup Not Durum Belgesinde (Transkript) durumu Uyarı olan ve hiç FF dersi olmayan öğrenciler tek ders sınavına giremeyecektir.

5- Genel Not Ortalaması 2,00’ın altında, Not Durum Belgesinde (Transkript) durumu Tekrar olan ve FF dersinin yanında koşullu geçer notları (CD, DC, DD) olan öğrenciler tek ders sınavına giremeyecektir.

6- Güz ve bahar dönemlerindeki dersler birbirinden farklıdır. Örneğin; güz döneminde İngilizce 1 ve bahar döneminde İngilizce 2 dersinden başarısız bir öğrenci tek ders sınavına giremeyecektir.

7- Lisans bölümünde okurken önlisans mezunu olmak isteyen ancak ilk 4 yarıyıldan başarısız dersi bulunan öğrenciler tek ders sınavına giremeyecektir.

8- Kopya çeken öğrenciler ile ilgili Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 9/6 maddesi uygulanacaktır.

9- Başarısız olduğu tek dersten (DZ), (YZ) harf notu alan öğrencilere tek ders sınavına giremeyecektir.

10- Uygulamalı dersler (laboratuvar, pratik çalışma ve benzeri uygulamalı dersler) için tek ders sınavına giremeyecektir.

11- Tek ders sınav notu dönem sonu sınavı notu yerine geçer. Başarı notu, dönem içi notları ile tek ders sınav notunun yüzdelik bilgileri dikkate alınarak belirlenir.

12- Tek ders sınavı sonucunda hesaplanan başarı notuna göre öğrencinin harf notu, ilgili dönemde o dersten bağıl değerlendirme sonunda oluşan harf notu aralıkları dikkate alınarak belirlenecektir.

13- Her ne sebeple olursa olsun tek ders sınavına katılmayan veya katılamayan öğrenciler için mazeret sınavı yapılmaz. Tek ders sınavına girmeyen öğrencilerin dönem sonu harf notları geçerli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder